K77

Transformation skabte en original. Nærvær og atmosfære fra rum til rum

I et sommerhuslandskab der bliver mere og mere strømlignet og ude af skala kræver det mod at stoppe op, have forventninger og prioritere et personligt udtryk.

Det har i høj grad handlet om at reducere mere end at tilføre. Med enkelte greb og løsninger er der blevet skabet en åben og tidløs planløsning der både er moderne, men som også trække på den romantiske  opfattelse af et sommerhuset som sted og funktion.

Stueetagen er tænkt som et multifunktionelt rum. Med mulighed for en bred udgang til og fra overdækket indgangsareal, veranda og have udvider det oplevelsen af rumligheder og mulighederne for anvendelse af stueetagen som multifunktionel.

Gennem en bevidst brug af materialer og farver defineres de enkelte rumligheder og der skabes en tydelig bevidsthed om de grundelementer sommerhuset er bygget op af. Samtidig skaber det forskellige oplevelser af intimitet og stemning.

I trævæggen mod værelserne på 1.sal er placeret en “låge”. Det giver mulighed for nærvær, intimitet, gennemsyn og udsigt til vandet fra værelserne. Fra værelsernes vinduer har man direkte visuel og fysisk kontakt med grundens vilde natur og muligheder.