SHGV42

Hul i væg åbnede hele huset. Så lidt skal der til…..
Ofte kommer man til at gå rundt og tro at løsninger helst skal være komplekse eller omfattende for virkelig at gøre en forskel. Men dette projekt må siges endnu en gang at vise at det ikke er tilfældet.
I forbindelse med en ombygning af køkkenet i en eksisterende villa fra 80’erne har JAKOB M skabt en åben og sammenhængende planløsning “bare” ved at lave et hul i væggen. Et niveauspring mellem køkkenet og stuen er i stedet for en begrænsning blevet et dynamisk element i huset og med sin fulde rumbredde bliver trappen en flydende bevægelse mellem de to niveauer.
Arealet foran trappen har skabt en helt ny type rumlighed til huset. Det giver en rumlig overgang mellem køkken og spisestuen, et sted for midlertidig ophold, et sted hvor man er midt i det hele og alligevel lidt på afstand.

Åbningen set fra køkkenet
Åbningen set fra stuen

Ved at bevare muren over åbningen bevares der en intimitet i hvert rum trods den store loftshøjde og huset bevare sin skala.

Køkkenet set fra spisestuen
Illustration fra skitseprojektet
Illustration fra skitseprojektet
Illustration fra skitseprojektet