Hvem er JAKOB M

JAKOB M Arkitektkontor Udstillingsrum Kunstlab. er den fysiske og kommercielle ramme for Arkitekt Jakob Mumm.
JAKOB M blev etableret i januar 2011 og holdte frem til oktober 2018 til i det ”gamle vaskeri” på hjørnet af Hans Broges Gade og Fåborggade på Frederiksbjerg.

 

Efter en smuttur på Århus Havn på Balticagade 11 med udsigt til Dokk1 og Domkirken er JAKOB M medio 2023 flyttet “hjem” til sit nuværende domicil på Ellebjergvej 1 i Risskov.

Med udsigt til Risskov torvets myldrende liv og Mols Bjerge i baggrunden har JAKOB M valgt at søge tilbage til sine arkitektoniske rødder og indrette kontor og atelier i et gammelt mandskabsmodul på 30 m2.

 

Med bevidst fokus på betydningen i detaljer, materialitet, skala og ikke mindst det personlige aftryk arbejder JAKOB M for arkitektur der i sin funktionalitet og æstetik inspirere og skaber nærvær.

JAKOB M tror på ansvaret overfor klodens resurser og biodiversitet og søger kvaliteterne i det eksisterende før nyt og i begrænsning og refleksion før status og forbrug.

 

Du er altid meget velkommen til at kigge forbi…..

“Hjørnekontoret”
Aftenstemning på kontoret

Arkitektkontor
Jakob M er som udgangspunkt en traditionel tegnestue der udfører opgaver indenfor bygningskunst. Med fokus på boligarkitektur og alle byggeriets faser i forbindelse med nybyggeri, om- og tilbygning samt indretning arbejder JAKOB M for en dialogbaseret og forventningsfuld proces med bygherre, hvor resultatet skabes i fællesskab.

 

Jakob Mumm
Indehaver og Arkitekt Jakob Mumm er uddannet fra Arkitektskolen Aahus med afgang i juni 2005. Jakob’s alsidige, undersøgende og forventningsfulde tilgang til arkitektfaget afspejles i hans erfaring der spænder fra kunstskole over urbant arbejdsfællesskab til arkitekturprojekter indenfor boligarkitektur og indretning. Derudover har Jakob tilegnet sig håndværksmæssige kompetencer og viden gennem egen deltagelse i en række ombygningsprojekter.
Jakob ligger i sit arbejde som arkitekt stor vægt på den personlige dialog og inspiration.

 

Udstillingsrum

Som en naturlig del af virket som arkitekt og modet til der personlige aftryk i arkitekturen undersøger og arbejder kontoret sideløbende med projekter/ installationer der ligger i grænselandet mellem arkitektur og kunst.
Jakob M har med “Udstillingsrummet” en ambition om at udstille og vise den kreative proces for derigennem at bidrage til og forhåbentlig inspirere i det offentlige rum.

 

Hans Broges Gade 12
Fra gammelt nedlagt vaskeri til inspirerende og udtryksfuld fysisk ramme. Det ville være nemt at bruge ord som ”gennemgribende og omfattende” om istandsættelsen og jo der blev brugt mange timer og skete meget, men det er sjældent en kvalitet i sig selv.

JAKOB M’s facade på Hans Broges Gade

Med respekt for stedets historie og eksisterende kvaliteter var det gennem arbejdet med de enkelte materialers udtryk og sammenstød en ambition at fremhæve og tilføje i bestræbelsen på at skabe en tidssvarende og reflekterende ramme der søgte dialog.


Gem
Gem
Gem
Gem
Gem
Gem